______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

WP. 6 : AΓΩΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

WP. 6.1 Στις διοργανώσεις της FINA, η Αγωνόδικος Επιτροπή θα αποτελείται από δυο διαιτητές, δυο κριτές τερμάτων, χρονομέτρες και γραμματείς, ο καθένας από τους οποίους θα έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες και καθήκοντα. Η Αγωνόδικος Επιτροπή θα υφίσταται και σε άλλους αγώνες όπου αυτό είναι δυνατό εκτός των αγώνων όπου υπάρχουν δυο διαιτητές και δεν υπάρχουν κριτές τερμάτων, οπότε οι διαιτητές αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες των κριτών τερμάτων σύμφωνα με τον WP. 8.2  (χωρίς όμως  να εκτελούν τα καθορισμένα σήματα ). 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανάλογα με τον βαθμό σπουδαιότητας, οι αγώνες θα γίνονται από ομάδες τεσσάρων μέχρι οκτώ μελών της Αγωνόδικης Επιτροπής ως εξής :
α. Διαιτητές και κριτές τερμάτων.
Δυο διαιτητές και δυο κριτές τερμάτων ή δυο διαιτητές και καθόλου κριτές τερμάτων ή ένας διαιτητής και δυο κριτές τερμάτων.
β. Χρονομέτρες και γραμματείς.
Με ένα χρονομέτρη και ένα γραμματέα. Ο χρονομέτρης θα χρονομετρεί τη διάρκεια   συνεχούς  κατοχής  της  μπάλας  από  κάθε ομάδα, σύμφωνα  με τον WP. 20. 17. O γραμματέας θα χρονομετρεί τον πραγματικό χρόνο των περιόδων του αγώνα, τα time outs (τάιμ - άουτς) και τα διαλείμματα μεταξύ των περιόδων, όπως περιγράφονται στο WP. 10.1,  καθώς επίσης θα καταγράφει τα συμβάντα στο φύλλο αγώνα και θα μετρά τα δευτερόλεπτα της αποβολής των παικτών σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Mε  δυο χρονομέτρες και ένα γραμματέα. Ο χρονομέτρης  Νο 1 θα χρονομετρεί επακριβώς την κανονική διάρκεια  των περιόδων του παιχνιδιού, τα time outs και τα διαλείμματα μεταξύ των περιόδων. Ο χρονομέτρης Νο 2 θα καταγράφει τις περιόδους συνεχούς κατοχής της μπάλας από κάθε ομάδα, σύμφωνα με τον WP. 20.17. O γραμματέας θα συμπληρώνει το φύλλο αγώνα και θα εκπληρώνει όλα τα καθήκοντά του σύμφωνα με τον   WP. 10. 1.
Με δυο χρονομέτρες και δυο γραμματείς. Ο χρονομέτρης Νο.1 θα χρονομετρεί  την κανονική διάρκεια των περιόδων του παιχνιδιού, τα time outs (τάιμ-άουτς) και τα διαλείμματα μεταξύ των περιόδων. Ο χρονομέτρης Νο.2 θα καταγράφει τις περιόδους συνεχούς κατοχής της μπάλας από κάθε ομάδα, σύμφωνα με τον WP. 20.17 
Ο γραμματέας  No.1 θα συμπληρώνει το φύλλο αγώνα σύμφωνα με τον  WP 10.1(a). Ο γραμματέας No.2 θα εκτελεί καθήκοντα που περιγράφονται στον WP 10.1(b) , (c) και (d)  ελέγχοντας την αντικανονική επανείσοδο αποβληθέντων παικτών, την αντικανονική επανείσοδο των αντικαταστατών, καθώς επίσης μετρώντας τις αποβολές των παικτών και την τρίτη προσωπική ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του