______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

WP. 5 : ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ

WP. 5.1 Κάθε ομάδα θα αποτελείται από επτά παίκτες, ένας από τους οποίους θα είναι τερματοφύλακας (ο οποίος θα φορά το σκουφί του τερματοφύλακα) και το πολύ μέχρι έξι αναπληρωματικούς οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντικατάσταση. Μια ομάδα που παίζει με λιγότερους από επτά παίκτες, δεν είναι απαραίτητο (δε χρειάζεται) να έχει τερματοφύλακα.

 WP. 5.2 Oι παίκτες που δεν αγωνίζονται εκείνη τη στιγμή καθώς και οι προπονητές και τεχνικοί, εκτός του πρώτου προπονητή, θα κάθονται όλοι στον πάγκο της ομάδας τους και δε θα απομακρύνονται από τον πάγκο από την έναρξη του παιχνιδιού, εκτός των διαλειμμάτων μεταξύ των περιόδων ή κατά την διάρκεια των time-outs. Ο πρώτος προπονητής της επιτιθέμενης ομάδας θα του επιτρέπεται να κινείται προς την γραμμή των 5 μέτρων σε κάθε στιγμή. Οι ομάδες θα αλλάζουν τέρματα και πάγκους στο μισό χρόνο του παιχνιδιού και πριν την έναρξη της δεύτερης περιόδου της παράτασης. Και οι δύο πάγκοι θα βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από αυτή της επίσημης γραμματείας.


WP. 5.3 Οι αρχηγοί θα είναι αγωνιστικά μέλη των αντιστοίχων ομάδων τους και καθένας από αυτούς θα είναι υπεύθυνος για την ορθή συμπεριφορά και πειθαρχία της ομάδας του.

WP. 5.4 Oι παίκτες θα φορούν αδιαφανείς ενδυμασίες ή διπλά μαγιό και πριν πάρουν μέρος σε αγώνα θα αφαιρούν αντικείμενα που είναι πιθανόν να προκαλέσουν τραυματισμό.

WP. 5.5 Οι παίκτες δεν θα φέρουν στο σώμα τους λιπαντικό, λάδι ή άλλη παρόμοια ουσία. Αν ένας διαιτητής, πριν την έναρξη του αγώνα, βεβαιωθεί ότι έχει χρησιμοποιηθεί τέτοια ουσία, θα δώσει εντολή να αφαιρεθεί αυτή αμέσως. Δεν θα καθυστερείτε η έναρξη του αγώνα προκειμένου να αφαιρεθεί η ουσία. Αν το παράπτωμα γίνει αντιληπτό μετά την έναρξη του αγώνα, ο παίκτης που υπέπεσε στο παράπτωμα θα αποκλείεται από το υπόλοιπο του αγώνα και ο αντικαταστάτης θα μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο αμέσως από την περιοχή επανεισόδου που βρίσκεται πλησιέστερα στην περιοχή του τέρματός του.


WP. 5.6 Σε κάθε χρονική στιγμή του παιχνιδιού, ένας παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο από την περιοχή επανεισόδου που βρίσκεται πλησιέστερα στην γραμμή του τέρματός του. Ο αντικαταστάτης του μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο από την περιοχή επανεισόδου, εφόσον ο παίκτης έχει εμφανώς βγει στην επιφάνεια του νερού, στην περιοχή επανεισόδου. Αν ο τερματοφύλακας αντικατασταθεί κάτω από αυτόν τον κανονισμό ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να φορά το σκουφάκι του τερματοφύλακα. Καμιά αντικατάσταση δεν θα πραγματοποιείται κάτω από αυτόν τον κανονισμό, ανάμεσα στο χρόνο που ο διαιτητής δίνει πέναλτι και την εκτέλεση της ρίψης του πέναλτι, εκτός κατά την διάρκεια του time – out.


WP. 5.7  Ένας αντικαταστάτης μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο από οποιοδήποτε σημείο:
α) Στη διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ των περιόδων του παιχνιδιού, περιλαμβανομένης κάθε περιόδου της παράτασης 
β) Μετά την επίτευξη  τέρματος, 
γ) Κατά τη διάρκεια ενός  time out 
δ) Για να αντικαταστήσει ένα παίκτη που αιμορραγεί ή είναι τραυματισμένος

WP. 5.8 Ο  αντικαταστάτης θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντικαταστήσει ένα παίκτη χωρίς καθυστέρηση. Αν δεν είναι έτοιμος, ο αγώνας θα πρέπει  να συνεχιστεί χωρίς αυτόν, και σε οποιοδήποτε χρόνο θα μπορεί να εισέλθει από την περιοχή επανεισόδου, που βρίσκεται πλησιέστερα στη γραμμή του τέρματός του.

WP. 5.9 Ο τερματοφύλακας, που έχει αντικατασταθεί μπορεί, αν επιστρέψει στον αγώνα, να παίξει σε οποιαδήποτε θέση.


WP. 5.10 Σε περίπτωση που ο τερματοφύλακας αποσυρθεί από το παιχνίδι για ιατρικούς λόγους, οι διαιτητές θα πρέπει να επιτρέψουν την άμεση αντικατάσταση  του , εφόσον είναι δυνατόν με την προϋπόθεση ότι  ένας από τους παίκτες θα φορά το σκουφάκι του τερματοφύλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του