______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

WP. 21 ΑΠΟΒΟΛΕΣ

WP. 21.1 Θα δίνεται αποβολή όταν γίνονται οι παρακάτω παραβάσεις (WP. 21.4 μέχρι WP. 21.17), οι οποίες θα τιμωρούνται (εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά από τους κανονισμούς) με την απονομή ελεύθερης ρίψης στην αντίπαλη ομάδα και την αποβολή του παίκτη ο οποίος διέπραξε το σφάλμα.

WP. 21.2 Ο παίκτης που έχει αποβληθεί θα μετακινείται προς την περιοχή επανεισόδου πλησιέστερα στη γραμμή του τέρματός του χωρίς να βγει από το νερό. Παίκτης που έχει αποβληθεί και βγαίνει από το νερό (εκτός της περίπτωσης εισόδου αντικαταστάτη) θα θεωρείται ότι υπέπεσε σε παράπτωμα σύμφωνα με τον WP. 21.11 (Απείθεια).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παίκτης που αποβάλλεται (περιλαμβανομένου παίκτη που έχει αποβληθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς για το υπόλοιπο του αγώνα) θα παραμένει στο νερό και θα κατευθύνεται (ακόμα και κολυμπώντας κάτω από την επιφάνεια του νερού) στη θέση επανεισόδου του τέρματός του, χωρίς να παρεμβαίνει στον αγώνα. Μπορεί να κολυμπήσει από τον αγωνιστικό χώρο προς οποιοδήποτε σημείο της γραμμής του τέρματος του μέχρι και πίσω από το τέρμα στην περιοχή επανεισόδου, εφόσον δεν επηρεάζει την ευθυγράμμιση του τέρματος.
Φτάνοντας στην περιοχή επανεισόδου, ο παίκτης που έχει αποβληθεί θα πρέπει να βρίσκεται στην επιφάνεια του νερού πριν επιτραπεί στον ίδιο (ή σε αντικαταστάτη του) να ξαναμπεί στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τους κανονισμούς. Όμως δεν θα είναι απαραίτητο να παραμείνει περισσότερο ο παίκτης που έχει αποβληθεί στην περιοχή επανεισόδου περιμένοντας την άφιξη του αντικαταστάτη του.



WP. 21.3 Ο  παίκτης που αποβλήθηκε ή ένας αντικαταστάτης του, θα του επιτρέπεται  να ξαναμπεί στον αγωνιστικό χώρο, όταν προκύψει νωρίτερα κάποια από τις παρακάτω συνθήκες:
α) όταν περάσουν 20” πραγματικού παιχνιδιού, στη λήξη των οποίων ο γραμματέας θα σηκώσει την κατάλληλη σημαία εφόσον ο παίκτης που έχει αποβληθεί έχει φτάσει στην περιοχή επανεισόδου σύμφωνα με τους κανονισμούς
β) όταν σημειωθεί τέρμα
γ) όταν η ομάδα του παίκτη που έχει αποβληθεί ξαναπάρει τη μπάλα στην κατοχή της (δηλαδή όταν αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας) κατά τη διάρκεια του κανονικού παιχνιδιού, ο αμυντικός διαιτητής θα δώσει την επανείσοδο με κίνηση του χεριού
δ) όταν το παιχνίδι ξαναρχίσει μετά από διακοπή από την ομάδα του παίκτη που έχει αποβληθεί, ο αμυντικός διαιτητής θα δώσει την επανείσοδο με κίνηση του χεριού.
Ο παίκτης που αποβλήθηκε ή ένας αντικαταστάτης του, θα του επιτρέπεται να ξαναμπεί στον αγωνιστικό χώρο από την περιοχή επανεισόδου πλησιέστερα στη γραμμή του τέρματός του εφόσον :
α) του έχει δοθεί σήμα από τον γραμματέα ή το διαιτητή
β) δεν πηδήσει ή απωθηθεί από τα πλάγια των τοιχωμάτων της πισίνας ή του αγωνιστικού χώρου
γ) δεν επηρεάσει την ευθυγράμμιση του τέρματος
δ) ο αντικαταστάτης δεν θα επιτρέπεται να μπαίνει στη θέση παίκτη που έχει αποβληθεί, έως ότου ο αποβληθείς παίκτης φτάσει στην περιοχή επανεισόδου του τέρματός του.
Μετά την επίτευξη τέρματος ο παίκτης που αποβλήθηκε ή ένας αντικαταστάτης του θα μπορούν να ξαναμπούν στον αγωνιστικό χώρο από οποιοδήποτε σημείο
Οι προϋποθέσεις αυτές θα ισχύουν και στην περίπτωση εισόδου αντικαταστάτη όταν ο αποβληθείς παίκτης έχει τρεις προσωπικές ποινές ή έχει αποβληθεί για άλλο λόγο για το υπόλοιπο του αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Δεν θα δίνεται σήμα από το διαιτητή, ούτε ο γραμματέας θα δίνει τέλος του χρόνου αποβολής των 20 δευτερολέπτων σε αντικαταστάτη μέχρι ο παίκτης που έχει αποβληθεί φτάσει στην περιοχή επανεισόδου του τέρματός του. Τα ίδια θα ισχύουν στην περίπτωση επανεισόδου αντικαταστάτη σε παίκτη που αποβλήθηκε για το υπόλοιπο του αγώνα. Στην περίπτωση που ο αποβληθείς παίκτης δε μπορέσει να ξαναγυρίσει στην περιοχή επανεισόδου του, ο αντικαταστάτης του δεν μπορεί να μπει μέχρι να σημειωθεί τέρμα ή το τέλος της περιόδου.
Ο αμυντικός διαιτητής είναι αυτός στον οποίο δίνεται κυρίως η δυνατότητα να δώσει το σήμα επανεισόδου σε παίκτη που έχει αποβληθεί ή αντικαταστάτη του. Όμως και ο διαιτητής στην επίθεση μπορεί να βοηθήσει στο θέμα αυτό και θα ισχύει το σήμα οποιουδήποτε εκ των δυο διαιτητών. Αν πέσει στην αντίληψη του ενός διαιτητή ότι η επανείσοδος δεν ήταν κανονική ή ότι ο κριτής τέρματος έδωσε σήμα για αντικανονική επανείσοδο, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί ότι ο άλλος διαιτητής δεν έχει δώσει επανείσοδο.
Ο αμυντικός διαιτητής πριν κάνει σήμα επανεισόδου στον παίκτη που έχει αποβληθεί ή  στον αντικαταστάτη του, θα πρέπει να περιμένει στιγμιαίασε περίπτωση που ο διαιτητής στην επίθεση σφυρίξει κατοχή της μπάλας στην αντίπαλη ομάδα.
Αλλαγή κατοχής της μπάλας δε γίνεται μόνο λόγω τέλους μιας περιόδου, αλλά ο παίκτης που έχει αποβληθεί ή ο αντικαταστάτης του έχει το δικαίωμα επανεισόδου όταν η ομάδα του κερδίσει τη μπάλα στη διεκδίκηση κατά την έναρξη της επόμενης περιόδου. Αν ένας παίκτης είναι αποβολή, όταν σημειωθεί  το τέλος της περιόδου, οι διαιτητές και ο γραμματέας θα εξασφαλίζουν ότι οι ομάδες έχουν το σωστό αριθμό παικτών, πριν σφυρίξουν την επανέναρξη του αγώνα.



WP. 21.4 Όταν ένας παίκτης βγει από το νερό ή κάθεται ή πατά στα σκαλιά ή τα τοιχώματα της πισίνας κατά τη διάρκεια του αγώνα εκτός των περιπτώσεων ατυχήματος, τραυματισμού, ασθένειας ή με την άδεια του διαιτητή.


WP. 21.5 Όταν παρεμβαίνει στην εκτέλεση ελεύθερης ρίψης, άουτ ή κόρνερ, περιλαμβανομένου των περιπτώσεων :
α) όταν σκόπιμα απομακρύνει ή δεν ελευθερώνει τη μπάλα με σκοπό την παρεμπόδιση της κανονικής εξέλιξης του αγώνα.
β) κάθε προσπάθειας να παιχθεί η μπάλα πριν αυτή φύγει από το χέρι του παίκτη που εκτελεί τη ρίψη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένας παίκτης δεν πρέπει να τιμωρείται σύμφωνα με τον κανονισμό αυτόν, αν δεν ακούσει το σφύριγμα επειδή βρίσκεται κάτω από το νερό. Οι διαιτητές θα πρέπει να αποφαίνονται για το αν οι πράξεις του παίκτη είναι σκόπιμες.
Παρέμβαση στην εκτέλεση κάποιας ρίψης μπορεί να γίνει εμμέσως όταν η μπάλα καθυστερείται ή παρεμποδίζεται να φτάσει στον παίκτη που θα εκτελέσει τη ρίψη ή μπορεί να γίνει όταν η εκτέλεση της ρίψης παρεμποδίζεται από αντίπαλο ο οποίος παρεμβάλλεται στην κατεύθυνση της μπάλας (εικόνα 13) ή με την παρενόχληση των κινήσεων του παίκτη που εκτελεί τη ρίψη (εικόνα 14). Σε περίπτωση παρεμβολής σε πέναλτι βλέπετε επίσης WP. 21.16.



WP. 21.6  Nα προσπαθήσει να παίξει ή να εμποδίσει ένα σουτ με τα δύο χέρια έξω από την  περιοχή των 5  μέτρων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν ο αμυντικός που είναι έξω από την περιοχή των 5 μέτρων σηκώσει τα δύο χέρια σε μια προσπάθεια να παιχτεί ή να εμποδιστεί ένα σουτ για γκολ, ο παίκτης θα πρέπει να αποβάλλεται.

WP. 21.7  Να ρίχνει σκόπιμα νερό στο πρόσωπο του αντίπαλου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ρίψη νερού χρησιμοποιείται συχνά σαν κακή τακτική αλλά συχνά τιμωρείται μόνο στην προφανή περίπτωση που οι παίκτες βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο (εικ. 15). Όμως το ίδιο μπορεί να προκύψει λιγότερο εμφανώς όταν ένας παίκτης δημιουργεί προπέτασμα νερού με το βραχίονά του, φαινομενικά χωρίς πρόθεση, σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η ορατότητα του αντιπάλου που θα σουτάρει προς το τέρμα ή που θα πασάρει τη μπάλα.
Η ποινή της σκόπιμης ρίψης νερού στον αντίπαλο είναι αποβολή σύμφωνα με τον WP. 21.6 ή επιβολή πέναλτι σύμφωνα με τον
WP. 22.2 αν ο αντίπαλος είναι μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων και προσπαθεί να πετύχει τέρμα. Το αν θα δοθεί πέναλτι ή αποβολή εξαρτάται μόνο από τη θέση και τις ενέργειες του επιτιθέμενου παίκτη. Το αν ο αμυνόμενος παίκτης είναι μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων ή όχι δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.


WP. 21.8  Όταν κρατά, βυθίζει ή τραβά έναν αντίπαλο που δεν κρατά τη μπάλα. Κρατά τη μπάλα, σημαίνει ότι ο παίκτης σηκώνει, μεταφέρει ή αγγίζει τη μπάλα, αλλά δεν περιλαμβάνεται το ντριμπλάρισμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σωστή εφαρμογή του κανονισμού αυτού είναι πολύ σημαντική τόσο στην παρουσίαση του αγώνα όσο και στο να επιτευχθεί σωστό και δίκαιο αποτέλεσμα. Η διατύπωση του κανονισμού είναι σαφής και ακριβής και μπορεί να ερμηνευθεί κατά έναν τρόπο: όταν κρατά (εικ. 16), βυθίζει (εικ.17) ή τραβά (εικ.18) αντίπαλο που δεν κρατά τη μπάλα τότε τιμωρείται με αποβολή. Είναι ουσιώδες να εφαρμόζουν οι διαιτητές τον κανονισμό σωστά, χωρίς να ερμηνεύουν σύμφωνα με την προσωπική τους αντίληψη ώστε να μην ξεπερνιούνται τα όρια σκληρού παιχνιδιού. Επιπλέον, οι διαιτητές πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι παράβαση του 21.8 στην περιοχή των πέντε μέτρων που αποτρέπει την πραγματοποίηση τέρματος πρέπει να τιμωρείται με πέναλτι.


WP. 21.9 Όταν κλωτσήσει ή χτυπήσει σκόπιμα έναν αντίπαλο ή όταν κάνει απροσάρμοστες κινήσεις με το σκοπό αυτό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράβαση του λακτίσματος ή του χτυπήματος μπορεί να έχει έναν αριθμό διαφορετικών μορφών και μπορεί να σημειωθεί και από τον παίκτη που έχει τη μπάλα στη κατοχή του και από αντίπαλο. Η κατοχή της μπάλας δεν είναι καθοριστικός παράγοντας. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η πράξη του παίκτη που υπέπεσε στο σφάλμα, περιλαμβανομένης της περίπτωσης που αυτός κάνει απροσάρμοστες κινήσεις σε μια προσπάθεια να κλωτσήσει ή να χτυπήσει ακόμα και αν δεν το καταφέρει.
Ένα από τα πιο σοβαρά χτυπήματα είναι η αγκωνιά προς τα πίσω (εικόνα 19) η οποία μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό του αντιπάλου. Όμοια, μπορεί να γίνει σοβαρός τραυματισμός, όταν ένας παίκτης σπρώξει σκόπιμα με το κεφάλι του προς τα πίσω, στο πρόσωπο αντιπάλου, που τον μαρκάρει στενά. Στις περιπτώσεις αυτές, ο διαιτητής θα μπορούσε δικαιολογημένα να επιβάλει ποινή σύμφωνα με τον WP. 21.10 (βιαιοπραγία) παρά με τον WP. 21.8.



WP. 21.10 Να υποπέσει σε σφάλμα κακής συμπεριφοράς συμπεριλαμβανομένης της χρήσης απαράδεκτης γλώσσας, βίας ή κατ’ εξακολούθηση κακού παιχνιδιού, να αρνηθεί υπακοή ή να δείξει ασέβεια προς ένα διαιτητή ή μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής, ή συμπεριφορά ενάντια στο πνεύμα των κανόνων που ενδεχομένως να φέρει τον αγώνα σε παρωδία. Ο παίκτης αυτός θα αποβάλλεται από το υπόλοιπο του αγώνα με αντικατάσταση εφόσον προκύψει μία από τις συνθήκες του WP. 21.3.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Εάν ένα μέλος μιας ομάδας διαπράξει οποιαδήποτε σφάλμα που αναφέρεται σε αυτόν τον κανόνα κατά τη διάρκεια του διαστήματος μεταξύ των περιόδων, κατά τη διάρκεια ενός time out ή πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού αφότου έχει πετύχει η ομάδα του τέρμα, ο παίκτης θα αποβληθεί από το υπόλοιπο του αγώνα και η αντικατάσταση θα επιτραπεί όταν, μετά από τη μικρού διαστήματος διακοπή, πάρει η ομάδα του παίκτη που έχει αποβληθεί την κατοχή της μπάλας (που σημαίνει τον έλεγχο της μπάλας), ή σε άλλες περιπτώσεις, μετά από το πιο πρόωρο περιστατικό που αναφέρεται  στο WP 21.3.

WP. 21.11 Να διαπράξει πράξη βιαιοπραγίας (περιλαμβανομένου λακτίσματος ή χτυπήματος, ή προσπάθειας προς λάκτισμα ή χτύπημα με εχθρικό σκοπό) εναντίον αντίπαλου ή μέλους Αγωνόδικης Επιτροπής είτε στη διάρκεια του παιχνιδιού (συμπεριλαμβανομένης κάθε διακοπής ή time – out), είτε κατά τη διάρκεια του διαστήματος μεταξύ των περιόδων. Ο παίκτης που διέπραξε το σφάλμα θα αποβάλλεται από το υπόλοιπο του αγώνα και ένα πέναλτι θα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα. Ο παίκτης που υπέπεσε στο σφάλμα μπορεί να αντικατασταθεί όταν παρέλθουν τέσσερα λεπτά πραγματικού παιχνιδιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο κανονισμός αυτός θα ισχύει και στην περίπτωση όπου το αδίκημα γίνεται κατά τη διάρκεια του διαστήματος μεταξύ των περιόδων και ένα πέναλτι θα πρέπει να δίνεται.
Αυτό δεν θα ισχύει όταν συμβεί πριν την έναρξη του αγώνα.
Σε περίπτωση βιαιοπραγίας σε οποιοδήποτε στιγμή από έναν αντικαταστάτη που δεν είναι στο νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα αποβάλλεται για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο αρχηγός της ομάδας θα καλείται να απομακρύνει από το νερό έναν παίκτη κατά την κρίση του και η ομάδα θα συνεχίζει με ένα λιγότερο παίκτη για τέσσερα λεπτά. Ο παίκτης που απομακρύνθηκε μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για το υπόλοιπο του αγώνα σαν ένας από τους παραμένοντες παίκτες της ομάδας του στο νερό και δεν θα χρεώνεται με προσωπική ποινή λόγω της απομάκρυνσής του από το νερό.



WP. 21.12 Αν ένας παίκτης της ομάδας που δεν έχει τη μπάλα στην κατοχή της διαπράξει κάποια από τις παρακάτω παραβάσεις πριν εκτελεστεί ελεύθερη ρίψη, άουτ, κόρνερ ή πέναλτι ή αν ένας παίκτης οποιασδήποτε ομάδας διαπράξει κάποια από τις παρακάτω παραβάσεις πριν εκτελεστεί ουδέτερη ρίψη :
WP. 20.9     - Παρεμπόδιση αντιπάλου
WP. 20.10     - Nα σπρώξει ή να απωθηθεί από έναν αντίπαλο
WP. 21.4 μέχρι WP. 21.11    - Να διαπράξει παράβαση αποβολής.
Η αρχική ποινή (περιλαμβάνει και την ουδέτερη ρίψη) θα παραμένει. Ο παίκτης θα αποβάλλεται από το υπόλοιπο του αγώνα όπου προβλέπεται από τους κανονισμούς.

WP. 21.13 Για έναν παίκτη κάθε ομάδας που διαπράττει κάποιες από τις παρακάτω παραβάσεις ταυτόχρονα πριν εκτελεστεί ελεύθερη ρίψη, άουτ, κόρνερ, πέναλτι ή ουδέτερη ρίψη :
WP. 20.9     -    Παρεμπόδιση αντιπάλου
WP. 20.10     -    Nα σπρώξει ή να απωθηθεί από έναν αντίπαλο
WP. 21.4 μέχρι WP. 21.11     -    Να διαπράξει παράβαση αποβολής.
Και οι δυο παίκτες θα αποβάλλονται και η ομάδα στην επίθεση θα διατηρήσει την κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες θα αποβάλλονται από το υπόλοιπο του αγώνα όπου προβλέπεται από τους κανονισμούς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Και οι δύο παίκτες που αποβάλλονται σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, θα επιτρέπεται να ξαναμπούν στο επόμενο πιο πρόωρο περιστατικό που αναφέρεται στο WP21.3 ή στην επόμενη αλλαγή κατοχής (της μπάλας). Αν οι δυο παίκτες που αποβλήθηκαν σύμφωνα με τον κανονισμό αυτόν μπορούν να μπουν πριν φτάσουν στις αντίστοιχες περιοχές επανεισόδου τους, ο αμυντικός διαιτητής μπορεί να κάνει σήμα σε κάθε παίκτη μόλις αυτός είναι έτοιμος να ξαναμπεί. Ο διαιτητής δεν θα πρέπει να περιμένει μέχρι να είναι έτοιμοι και οι δυο παίκτες να ξαναμπούν.
Η ομάδα που έχει στην κατοχή την μπάλα όταν γίνουν ταυτόχρονα φάουλ (αποβολές), θα ξαναξεκινήσει το παιχνίδι με τη εκτέλεση ελεύθερης ρίψης, άουτ, κόρνερ ή πέναλτι. Στην περίπτωση ουδέτερης ρίψης, ο διαιτητής θα ξαναξεκινήσει το παιχνίδι σύμφωνα με το WP 18.


WP. 21.14 Αν ένας παίκτης της ομάδας που έχει τη μπάλα στην κατοχή της κάνει παράβαση του WP. 21.4 μέχρι WP. 21.11 (αποβολές) πριν από ελεύθερη ρίψη, άουτ, κόρνερ ή πέναλτι, εκτός αν :
* ο παίκτης αποβάλλεται από το υπόλοιπο του αγώνα όπου προβλέπεται από τους κανονισμούς.
* η παράβαση έγινε κατά την εκτέλεση πέναλτι, το πέναλτι θα παραμένει.


WP. 21.15 Αν ένας παίκτης που έχει αποβληθεί επανέλθει ή ένας αντικαταστάτης μπει στον αγωνιστικό χώρο αντικανονικά, περιλαμβανομένων των περιπτώσεων :
* χωρίς σήμα της γραμματείας ή ενός διαιτητή.
* από άλλη θέση από την περιοχή επανεισόδου του, εκτός των περιπτώσεων που οι κανονισμοί προβλέπουν άμεση αντικατάσταση.
* πηδώντας ή απωθούμενος από τις πλευρές ή τα τοιχώματα της πισίνας ή του αγωνιστικού χώρου.
* χαλώντας την ευθυγράμμιση του τέρματος.
Αν η παράβαση αυτή γίνει από παίκτη της ομάδας που δεν έχει την μπάλα στην κατοχή της, θα αποβάλλεται και θα δίνεται πέναλτι στην αντίπαλη ομάδα.
Αν η παράβαση αυτή γίνει από παίκτη της ομάδας που έχει την μπάλα στην κατοχή της, θα αποβάλλεται και μια ελεύθερη ρίψη θα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα.

WP. 21.16  Να παρενοχλεί την εκτέλεση πέναλτι. Ο παίκτης που διέπραξε την παράβαση θα αποβάλλεται για το υπόλοιπο του αγώνα με αντικατάσταση εφόσον συμβούν κάποια από τα προβλεπόμενα στον WP. 21.3 και το πέναλτι θα παραμένει ή θα επαναλαμβάνεται, όπως είναι καταλληλότερο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η πιο κοινή μορφή παρενόχλησης ενός πέναλτι είναι όταν ένας αντίπαλος έχει σκοπό να κλωτσήσει τον παίκτη που εκτελεί τη ρίψη, ακριβώς την στιγμή που αυτή εκτελείται. Είναι σημαντικό για τους διαιτητές να βεβαιωθούν ότι όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστο δύο (2) μέτρων από τον εκτελεστή, ώστε να αποφευχθεί τέτοια παρενόχληση. Ο διαιτητής επίσης θα επιτρέπει στην αμυνόμενη ομάδα να έχει το πρώτο δικαίωμα να πάρει θέση. 

WP. 21.17 Ο αμυντικός τερματοφύλακας να μην πάρει τη σωστή θέση στη γραμμή του τέρματος κατά την εκτέλεση του πέναλτι και εφόσον έχει ήδη προειδοποιηθεί μία φορά από το διαιτητή. Ένας άλλος αμυντικός παίκτης μπορεί να πάρει τη θέση του τερματοφύλακα, αλλά χωρίς τα προνόμια και τους περιορισμούς του.

WP. 21.18  Όταν ένας παίκτης αποβάλλεται, η περίοδος αποβολής θα αρχίσει αμέσως όταν  η μπάλα αφήσει το χέρι του παίκτη που εκτελεί την  ελεύθερη ρίψη, ή όταν  η μπάλα αγγιχτεί μετά από ουδέτερη ρίψη.

WP. 21.19  Αν παίκτης που έχει αποβληθεί παρενοχλήσει σκόπιμα τη διεξαγωγή του αγώνα, περιλαμβανομένης και της ευθυγράμμισης του τέρματος, θα δίνεται πέναλτι στην αντίπαλη ομάδα και περαιτέρω θα δίνεται προσωπική ποινή στον παίκτη που έχει αποβληθεί. Αν ένας παίκτης που έχει αποβληθεί, δε ξεκινήσει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο σχεδόν αμέσως, ο διαιτητής μπορεί να ερμηνεύσει την πράξη αυτή ως εσκεμμένη παρενόχληση σύμφωνα με τον κανονισμό αυτόν.


WP. 21.20 Σε περίπτωση που ο αγώνας συνεχιστεί με παράταση, η περίοδος αποβολής αποβληθέντα παίκτη θα παραμένει και στην παράταση. Οι προσωπικές ποινές που δίνονται στη διάρκεια του κανονικού αγώνα θα μεταφέρονται επίσης και στην παράταση και οι παίκτες που έχουν αποβληθεί για το υπόλοιπο του αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς δε θα μπορούν να πάρουν μέρος στις περιόδους των παρατάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του