______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

WP. 19 : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΙΨΗ

WP. 19.1 Μια ελεύθερη ρίψη θα εκτελείται από το σημείο όπου το φάουλ έγινε εκτός:
1. Αν η μπάλα είναι μακρύτερα από το τέρμα της αμυνόμενης ομάδας, η ελεύθερη ρίψη θα εκτελείται από το σημείο όπου βρίσκεται η μπάλα.
2. Αν το φάουλ έγινε από αμυντικό παίκτη μέσα στην περιοχή των 2 μέτρων, η ελεύθερη ρίψη θα πρέπει να εκτελείται πάνω στην γραμμή των 2 μέτρων απέναντι από το σημείο όπου το φάουλ έγινε, ή αν η μπάλα είναι έξω από την περιοχή των 2 μέτρων από το σημείο που βρίσκεται η μπάλα.
3. Όπου διαφορετικά οι κανονισμοί προβλέπουν.
Μια ελεύθερη ρίψη που εκτελείται από λάθος θέση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται.

WP. 19.2 Ο χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο παίκτης για να εκτελέσει την ελεύθερη ρίψη θα είναι στην κρίση των διαιτητών, αυτός ( ο χρόνος ) θα είναι εύλογος και χωρίς περιττή καθυστέρηση αλλά όχι άμεσος. Θα θεωρείται παράβαση αν ένας παίκτης που βρίσκεται εμφανώς σε κατάλληλη θέση να εκτελέσει την ελεύθερη ρίψη δεν το κάνει.


WP. 19.3 Η ευθύνη της επιστροφής της μπάλας στον παίκτη που θα εκτελέσει τη ρίψη, θα βαρύνει την ομάδα στην οποία έχει δοθεί η ρίψη.

WP. 19.4 Η ελεύθερη ρίψη θα εκτελείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν οι παίκτες να βλέπουν τη μπάλα όταν αυτή φεύγει από το χέρι του παίκτη που εκτελεί τη ρίψη και στον οποίο θα επιτρέπεται να μεταφέρει ή να ντριμπλάρει τη μπάλα πριν τη δώσει σε άλλον παίκτη. Η μπάλα θα παίζεται αμέσως εφόσον φύγει από το χέρι του παίκτη που εκτελεί την ελεύθερη ρίψη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τον τρόπο εκτέλεσης της ρίψης βλέπετε σημείωση στον WP. 16.2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του