______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β: ΣΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ

ΕΙΚΟΝΑ 1. Ο διαιτητής κατεβάζει το χέρι του από την κάθετη θέση:
α) για την έναρξη της περιόδου
β) για να ξεκινήσει ο αγώνας μετά από γκολ
γ) για την εκτέλεση του πέναλτι




ΕΙΚΟΝΑ 2. Ο διαιτητής δείχνει με το ένα χέρι του την κατεύθυνση της επίθεσης και με το άλλο το ακριβές σημείο που παίζεται η μπάλα, στο φάουλ, στο άουτ, στο κόρνερ.

ΕΙΚΟΝΑ 3. Ουδέτερη ρίψη. Ο διαιτητής θα πρέπει να δείξει το ακριβές σημείο που θα γίνει η ουδέτερη ρίψη, να δείξει το σήμα με τους σηκωμένους του αντίχειρες και να ζητήσει την μπάλα.

ΕΙΚΟΝΑ 4. Ο διαιτητής υποδεικνύει την αποβολή ενός παίκτη, δείχνοντας τον και μετακινώντας το χέρι γρήγορα προς το όριο του αγωνιστικού χώρου στην περιοχή επανεισόδου του. Αμέσως μετά υποδεικνύει το νούμερο του παίκτη που έχει αποβληθεί για να γίνει κατανοητό στον αγωνιστικό χώρο και στην γραμματεία.




EIKONA 5. Για την ταυτόχρονη αποβολή δύο παικτών, ο διαιτητής θα δείχνει με τα δύο χέρια, τους παίκτες, υποδεικνύοντας την αποβολή τους σύμφωνα με την εικ.5 και αμέσως έπειτα τα νούμερα των σκουφιών τους.






ΕΙΚΟΝΑ 6. Αποβολή με αντικατάσταση. Ο διαιτητής σημειώνει την αποβολή σύμφωνα με την εικ.4 (ή την εικ.5) και μετά περιστρέφει τα χέρια του το ένα γύρω από το άλλο με τέτοιο τρόπο, ώστε η ενέργεια αυτή να γίνει ορατή συγχρόνως και στον αγωνιστικό χώρο και στην γραμματεία. Ο διαιτητής έπειτα δηλώνει το νούμερο του παίκτη που έχει αποβληθεί στη γραμματεία.



ΕΙΚΟΝΑ 7. Αποβολή χωρίς αντικατάσταση. Ο διαιτητής σημειώνει την αποβολή σύμφωνα με την εικ.4 (ή την εικ.5) και μετά κινεί σε οριζόντια θέση τα χέρια του το ένα πάνω από το άλλο με τέτοιο τρόπο, ώστε η ενέργεια αυτή να γίνει ορατή συγχρόνως και στον αγωνιστικό χώρο και στην γραμματεία. Ο διαιτητής έπειτα δηλώνει το νούμερο του παίκτη που έχει αποβληθεί στη γραμματεία.



ΕΙΚΟΝΑ 8. Πέναλτι. Ο διαιτητής σηκώνει το χέρι του με τα πέντε δάκτυλα στον αέρα Έπειτα δηλώνει το νούμερο του παίκτη που έχει αποβληθεί στη γραμματεία.







ΕΙΚΟΝΑ 9. Επίτευξη τέρματος. Ο διαιτητής θα σημειώνει το τέρμα, σφυρίζοντας και δείχνοντας αμέσως την γραμμή του μέσου του αγωνιστικού χώρου (σέντρα)







ΕΙΚΟΝΑ 10. Ο διαιτητής θα δείξει την αποβολή του παίκτη που κρατά τον αντίπαλο. Ο διαιτητής κάνει κίνηση κρατώντας τον καρπό του ενός χεριού με τον άλλο.




ΕΙΚΟΝΑ 11. Ο διαιτητής θα δείξει την αποβολή του παίκτη που βυθίζει αντίπαλο. Ο διαιτητής κινεί προς τα κάτω  τα  δύο του χέρια ξεκινώντας  από την οριζόντια θέση.







ΕΙΚΟΝΑ 12. Ο διαιτητής δείχνει την αποβολή του παίκτη που τραβά αντίπαλο. Ο διαιτητής δείχνει την κίνηση του τραβήγματος τραβώντας τα δύο χέρια, από την κάθετη θέση προς το κορμί του.





ΕΙΚΟΝΑ 13. Ο διαιτητής δείχνει την αποβολή του παίκτη που κλωτσά αντίπαλο. Ο διαιτητής δείχνει την κίνηση της κλωτσιάς






ΕΙΚΟΝΑ 14. Ο διαιτητής χρησιμοποιεί το σήμα αυτό για να δείξει την αποβολή παίκτη που χτυπά αντίπαλο. Ο διαιτητής δείχνει την κίνηση του χτυπήματος με σφιγμένη γροθιά ξεκινώντας από την οριζόντια θέση.


ΕΙΚΟΝΑ 15. O Ο διαιτητής χρησιμοποιεί το σήμα αυτό για να δείξει το απλό φάουλ του παίκτη που σπρώχνει ή απωθείται από αντίπαλο. Ο διαιτητής κάνει μια κίνηση σπρωξίματος του χεριού του μακριά από το κορμί του, ξεκινώντας από την οριζόντια θέση.


ΕΙΚΟΝΑ 16. Ο διαιτητής χρησιμοποιεί το σήμα αυτό για να δείξει το απλό σφάλμα παίκτη που παρεμποδίζει αντίπαλο. Ο διαιτητής προσπερνά οριζόντια το ένα χέρι πάνω από το άλλο




ΕΙΚΟΝΑ 17. Ο διαιτητής δείχνει το απλό σφάλμα (έξω από τα 5 m) του βουλιάγματος της μπάλας. Ο διαιτητής δείχνει την κίνηση του βουλιάγματος κάνοντας με το ένα χέρι κίνηση προς τα κάτω, ξεκινώντας από την οριζόντια θέση.





ΕΙΚΟΝΑ 18. Ο διαιτητής δείχνει το απλό σφάλμα   παίκτη που στέκεται στον πυθμένα της πισίνας, σηκώνοντας και κατεβάζοντας το ένα του πόδι.






ΕΙΚΟΝΑ 19. Ο διαιτητής δείχνει το απλό σφάλμα παίκτη που καθυστερεί να εκτελέσει ελεύθερη ρίψη, άουτ, ή κόρνερ. Ο διαιτητής σηκώνει το χέρι του μία ή δύο φορές με τη παλάμη του ανοιχτή προς τα πάνω.





ΕΙΚΟΝΑ 20. Ο διαιτητής δείχνει την παραβίαση του κανόνα των δύο (2) μέτρων. (Οφ – σάϊτ ).  Ο διαιτητής δείχνει το νούμερο δύο (2) σηκώνοντας δύο δάκτυλα (δείκτης και μέσος) εκτείνοντας κάθετα το χέρι του.






ΕΙΚΟΝΑ 21. Ο διαιτητής δείχνει το απλό σφάλμα της χρονοτριβής και λήξης των 30΄΄ κατοχής της μπάλας.  Ο διαιτητής κινεί κυκλικά το χέρι του δύο ή τρεις φορές.





ΕΙΚΟΝΑ 22.Για τον κριτή τερμάτων να δείξει την έναρξη της περιόδου, το άουτ, ή το κόρνερ.







ΕΙΚΟΝΑ 23. Για τον κριτή τερμάτων να δείξει την αντικανονική έναρξη, την επανέναρξη της περιόδου, ή την αντικανονική επανείσοδο ενός παίκτη που έχει αποβληθεί ή του αντικαταστάτη του.







ΕΙΚΟΝΑ 24. Για τον κριτή τερμάτων να δείξει άουτ ή κόρνερ





ΕΙΚΟΝΑ 25. Για τον κριτή τερμάτων να δείξει την επίτευξη τέρματος.








ΕΙΚΟΝΑ 26. Να δείξει το νούμερο του σκουφιού του παίκτη Ο διαιτητής έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί καλύτερα με τους παίκτες και τον γραμματέα κάνοντας σήματα με τα δύο του χέρια στην περίπτωση που το νούμερο του σκουφιού υπερβαίνει τον αριθμό πέντε (5). Το ένα χέρι δείχνει πέντε δάκτυλα και το άλλο  τόσα δάκτυλα όσα για να  συμπληρωθεί ο αριθμός του παίκτη. Για τον αριθμό 10 θα χρησιμοποιεί την σφιγμένη γροθιά. Όταν ο αριθμός υπερβαίνει το 10, ο διαιτητής θα δείχνει  με το ένα χέρι την  Σφιγμένη γροθιά και με το άλλο τόσα δάκτυλα όσα για να συμπληρωθεί ο αριθμός του παίκτη.

1 σχόλιο:

  1. ...ΠΑΡΑ πολύ ω ρ α ι Α αλλα και όμορφα ...

    Καλή σας εβδομάδα ... με αισιοδοξία και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ε π α ρ σ η .....

    more go to : http://paokwp.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του